Sastojci
za 4 osobe
400 g pilećeg filea
2 žlice Gussnela Dolcela
400 g tikvica
100 ml ulja
1 žličica soli
1 žličica naribanog đumbira
50 ml vode
50 ml vina
1 žličica Vegete
1 žličica sezamova ulja
Priprema
1.
Piletinu narežite na rezance i uvaljajte u Gussnel. Tikvice nemojte guliti, nego ih prerežite napola i zatim narežite na tanke ploškice.
2.
U vok ulijte ulje i zagrijte ga. Zatim stavite narezano meso i kratko ga popecite. Posolite s pola žličice soli i izvadite na toplo mjesto.
3.
Zatim na istoj masnoći kratko popecite tikvice, posolite s preostalom soli i dodajte đumbir. Vratite meso i zalijte ga vodom i vinom.
4.
Dodajte Vegetu pa sve zajedno još kratko prokuhajte. Na kraju dodajte sezamovo ulje.POGLEDAJ GALERIJU
Posluživanje
Piletinu s tikvicama poslužite uz kuhanu rižu.
Savjet
Kako biste dobili što tanje pileće rezance, neka fileti budu polusmrznuti.